nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Breus

• ENQUESTA

Presidents autonòmics més valorats El president de Castella-la Manxa, José Bono; el de la Comunitat Valenciana, Eduardo Zaplana; el de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, i el d'Extremadura, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, són els presidents autonòmics més valorats pels ciutadans de la seva regió, segons revelen els resultats d'un informe del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) realitzat el maig del 1998, sobre Institucions i Autonomies referits als tres primers anys de l'actual legislatura. D'aquesta manera, i segons les dades de l'estudi del CIS, José Bono és el president més qualificat pels seus administrats, amb una gestió al capdavant de Castella-la Manxa, que obté el suport del 67'4 per cent dels ciutadans de la seva regió, seguit d'Eduardo Zaplana, que obté el suport del 50'7 per cent dels valencians i de Jordi Pujol, amb el 50'1 per cent. AGÈNCIES.

• SUD-ÀFRICA

Els reis visiten Ciutat del Cap Els reis d'Espanya iniciaren ahir a Ciutat del Cap l'acostament d'Espanya a Sud-àfrica, un país considerat pel Govern espanyol com a exemple polític que s'ha de seguir a Àfrica, i amb el qual desitja incrementar substancialment l'intercanvi econòmic. Aquest viatge d'Estat de Joan Carles i Sofia suposarà el comiat del carismàtic president Nelson Mandela i el refermament de la relació amb el seu successor segur, l'ara vicepresident Thabo Mbeki. Mandela, des del 1994, quan va ser elegit president per aclaparadora majoria, ha realitzat a Sud-àfrica una molt complicada transició des del règim de segregació racial existent del 1948 ençà, fins a la societat multiracial que es pretén instaurar sense perdre la posició de lideratge al continent. La visita del cap de l'Estat espanyol és, en aquest sentit, un clar gest de suport a la difícil tasca que aquí es du a terme per fer arrelar la democràcia. AGÈNCIES.

• PESCA

IU critica el Govern per Gibraltar La portaveu d'Izquierda Unida en el Congrés, Rosa Aguilar, assegurà ahir a Còrdova que el Govern «no ha sabut actuar amb l'anticipación suficient» en el conflicte pesquer de Gibraltar, fins i tot amb posterioritat a l'acord assolit entre els pescadors i el primer ministre del Penyal, Peter Caruana. Aguilar qualificà, en aquest sentit, de «pèssima» la gestió realitzada per l'Executiu i assegurà que les mesures que afavoreix el ministre d'Afers Exteriors, Abel Matutes, evoquen «mesures d'un altre temps» i no fan sinó «dificultar encara més el que ha de ser un procés necessari de diàleg, de relació diplomàtica i d'acord amb el Regne Unit». No obstant això, Aguilar va rebutjar de ple la posició adoptada per les autoritats britàniques, però «no és menys cert que el Govern no ha sabut actuar amb l'anticipació suficient». EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris