algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Breus

• Catalunya

Sanitat a les autonomies El conseller de la Presidència de la Generalitat, Xavier Trias, insistí ahir a Olot en la poca utilitat que, al seu parer, té el Ministeri de Cultura després dels traspassos de competències en aquest àmbit, i advertí que aquesta situació es pot repetir amb el Ministeri de Sanitat si es traspassen aquestes competències a totes les comunitats autònomes. En aquest sentit, Trias indicà que «si un dia es traspassa tota la Sanitat a totes les comunitats autònomes el Ministeri de Sanitat es quedarà amb una tasca de garantir que hi ha un sistema generalitzat amb uns mínims i es quedarà per a alguns aspectes epidemiològics que puguin ser de tot el país i de recollida de dades». EPR.

• Economia

Jugar amb els pensionistes El coordinador general d'EU, Antonio Romero, carregà ahir contra el PSOE i el PP, formacions polítiques a les quals ha acusat de «jugar electoralment» amb els pensionistes, després de la confrontació oberta per l'anunci realitzat pel Consell de Ministres de recórrer el decret aprovat pel Govern andalús per oferir una ajuda de 9.000 pessetes a les pensions no contributives. Romero afegí que la Junta d'Andalusia «no pot prendre el pèl als ciutadans amb misèria i demagògia. En aquest tema "subratllà" han comès un error els dos partits majoritaris. El PP, en recórrer el decret i el PSOE, en jugar amb els sentiments dels pensionistes des del punt de vista electoral». EPR.

• Política

Assemblea general de l'UPN Unió del Poble Navarrès manté avui la seva XIX Assemblea General, a la qual estan convocats els 6.000 afiliats del partit. La reunió anual ordinària es farà a partir de les 12 del migdia a l'hotel Iruña Park de Pamplona. En l'ordre del dia figura l'aprovació de l'informe de gestió del Comitè Executiu, que inclou la memòria d'activitat i la liquidació de comptes del 1998, així com el projecte d'activitats i el pressupost del partit regionalista per al 1999. Així mateix s'elegirà un vocal del Comitè de Comptes, lloc que es troba vacant, entre els afiliats que hagin presentat la seva candidatura. DdB.

Punt dèbil d'IU El coordinador de la Presidència d'IU, Victor Ríos, explicà que a la reunió de la Permanent d'aquesta formació divendres es reconegué que el «punt feble» del discurs polític d'IU és no haver aconseguit explicar «suficientment bé», ni a la societat espanyola ni a la basca, la posició d'aquest partit a Euskadi. A IU s'atribueixen aquestes «dificultats» que tant des dels partits nacionalistes bascs, com del PP i PSOE, s'ha posat «en primer lloc» «augmentar sentiments patriòtics trobats» per obtenir «avantatges electorals» d'aquesta confrontació de sentiments. EFE.

Actuar davant els escàndols El secretari de Política Municipal del PSOE, Alfonso Perales, instà ahir el president del Govern a «actuar immediatament» davant la «contínua successió d'escàndols» en els quals presumptament estan involucrats dirigents i càrrecs públics del Partit Popular. Perales assenyalà que els socialistes estan «sorpresos» per les denúncies que apareixen en els mitjans de comunicació i considerà necessari que José María Aznar intervengui. EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris