algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Un 10 per cent d'Ibèria, per a British Airways i American Airlines

British Airways i American Airlines controlaran un 10 per cent del capital d'Ibèria, per valor d'uns 58.000 miliions de pessetes aproximadament, en virtut de l'acord aconseguit amb la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI). L'entrada efectiva d'ambdues companyies en Ibèria es produirà de forma simultània a la dels socis institucionals, als quals la SEPI ha reservat un 30 per cent del capital. Les altres accions en poder de SEPI es vendran enguany a través d'una Oferta Pública de Venda en borsa. A través d'acord, Ibèria entrarà també a formar part de l'aliança aèria Oneworld, de la qual formen part American Airlines, British Airways, Canadian Airlines International, Cathay Pacific i Qantas.

British Airways i American Airlines assumeixen el compromís de romandre almenys tres anys en l'accionariat d'Ibèria. El 10 per cent d'accions que adquereixen a la SEPI els donarà dret a comptar amb dos membres en el Consell d'Administració d'Ibèria i a estar presents en els Comitès Delegats d'aquest Consell.

El valor de la participació que ara adquireixen aquestes companyies s'ha establert a partir d'una valoració total d'Iberia de 580.000 milions de pessetes, encara que s'ajustarà finalment en el moment de la formalització de la compra. Aquest ajust serà en funció del valor final d'Amadeus, en el qual Ibèria té una participació del 29'2 per cent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris