bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Breus

• POLÍTICA

Pasqual Maragall i les contradiccions L'equip de campanya de Pasqual Maragall ha assumit com a inevitables les contradiccions que existeixen i hi pot haver en el futur entre alguns plantejaments del candidat socialista a la presidència de la Generalitat i les posicions de Josep Borrell, candidat del PSOE per a les eleccions generals. Fonts de l'equip de campanya de Maragall han intentat avui restar importància a la darrera topada entre Maragall i Borrell sobre el model de gestió dels aeroports, indicant que això no és motiu de «preocupació». EUROPA PRESS.

Fernández Díaz ataca Borrell El president del Partit Popular de Catalunya, Alberto Fernández Díaz, criticà ahir la proposta de Josep Borrell d'un model federal d'Estat per a Espanya, indicant que «no cap en la Constitució». Segons ha dit, amb aquesta proposta Borrell «s'està homologant a les tesis dels partits nacionalistes, que també fan propostes al marge de la Carta Magna». Alberto Fernández Díaz ha considerat que aquest plantejament ha de ser «motiu de reflexió», afegint que tant Josep Borrell com Pasqual Maragall «obliden que el federalisme no té sentit en la nostra Constitució». EUROPA PRESS.

Dinamitzar econòmicament Barcelona El candidat a la batlia de Barcelona per Convergència i Unió (CiU), Joaquim Molins, presentà ahir la seva proposta per dinamitzar la ciutat de Barcelona econòmicament. Molins considera que, des de fa cinc anys, «Barcelona ja no lidera el creixement econòmic i l'equip de Govern de l'Ajuntament oculta aquesta situació i, per tant, no li posa solució». En el seu projecte, Molins fixa quatre eixos motors per aconseguir la dinamització del sector econòmic a la ciutat: desenvolupament econòmic amb la creació de treball, serveis reals a les empreses, una política del sòl dirigida a posar en disposició de les empreses sòl a bon preu i de qualitat, i una política d'habitatge vigorós. El candidat convergent a la batlia de Barcelona ha presentat com una de les prioritats del seu mandat la creació d'una Agència de Desenvolupament Econòmic de Barcelona amb la participació de l'Ajuntament i Generalitat. EUROPA PRESS.

Reacció de la Generalitat El batle de Barcelona, Joan Clos, titllà ahir d'«impròpia» la decisió del govern de la Generalitat de retardar el nomenament dels membres de la comissió de la Carta Municipal i del Fòrum 2004 en resposta a les acusacions del PSC contra el conseller Comas. Clos ha demanat al govern català que «reflexioni». «Aquesta decisió del govern de la Generalitat afecta Barcelona, i aquí és on com a batle no puc estar callat de cap manera». EUROPA PRESS.

• COMUNICACIONS

Tarifes La Comissió Europea ja té sobre la taula la resposta del Govern espanyol a la denúncia presentada per Telefònica per l'incompliment dels seus compromisos en matèria de reequilibri de tarifes. El ministre de Foment envià ahir mateix una carta a Brussel·les en la qual assegura que aquest reequilibri de tarifes telefòniques es realitzarà en els terminis fixats abans que finalitzi l'any 2000. DdB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris