algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Lionel Jospin demana sacrificis per aconseguir la reducció dels fons

El primer ministre francès, Lionel Jospin, afirmà ahir a Madrid que s'han de fer «esforços i concessions» per trobar una solució i anar a una reducció progressiva del Fons de Cohesió, encara que reconegué que és un tema molt important «per Espanya i Portugal», però sobretot per Espanya, i va dir que a França es tenen en compte aquestes preocupacions. Malgrat això, considerà que Espanya s'està apropant a la fórmula del 90% de la renda comunitària, i s'han «de fer esforços i concessions per la reducció progressiva dels fons (estructurals i de cohesió)».

En conferència de premsa conjunta amb el president del Govern espanyol, Jospin reiterà que l'objectiu final del Fons de Cohesió és que desaparegui, ja que el que pretén és permetre que els països que es beneficien d'ell s'allunyin del retard i deixin d'utilitzar-lo, el mateix que succeeix amb els fons estructurals.

En aquest sentit, manifestà que en la negociació de l'Agenda 2000 s'ha d'arribar a una fórmula transaccional «i que no es trobin hostilitats». Així mateix, reiterà que no accepten el confinançament de les polítiques agrícoles comunes.

D'altra banda, el president del Govern espanyol va dir que li agradaria que Espanya tingués més del 90 per cent de la renda comunitària, «però no és la situació. Desig arribar-hi tot d'una i superar-lo, cosa que serà un objectiu de la primera dècada del pròxim segle, en benefici d'Espanya i els seus socis comunitaris». Aznar manifestà que «no ens queda molt temps per adoptar iniciatives» en el tema de l'Agenda 2000 i les perspectives financeres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris