algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Aznar apel·la a interessos comercials per evitar la reunió dels kurds a Vitòria

Ibarretxe veu difícil que l'Executiu basc modifiqui les decisions «democràtiques»

«El que un no pot fer mai és fer potades en el niu propi». Amb aquestes paraules, el president del Govern, José María Aznar, respongué ahir a la decisió del Parlament basc d'acollir el juliol l'autoanomenada Assemblea kurda a l'exili. Aznar, que parlà dimecres sobre aquest tema amb el lehendakari Juan José Ibarretxe, instà de manera implícita els nacionalismes, als quals no anomenà, que recondueixin la situació. La resposta del cap de l'Executiu basc va ser clara: tant ell com el seu Govern consideren que s'han de respectar les decisions democràtiques adoptades per la Cambra de Vitòria i veu difícil que el seu Govern les modifiqui.

Aznar, que compartí tribuna a la Moncloa amb el primer ministre francès, Lionel Jospin, destacà els efectes negatius que tindria aquesta reunió sobre les empreses espanyoles i basques «amb noms i cognoms». «Encara que només fos per això, apel a la sensatesa d'algunes persones que tenen capacitat per reconduir la situació», afirmà.

La resposta del lehendakari va ser que veu molt difícil que el seu Govern modifiqui les decisions adoptades pel Parlament. Fonts de Lehendakaritza explicaren que Ibarretxe i el seu Executiu «tenen absolutament clar que s'han de respectar les decisions democràticament adoptades pel Parlament basc i que és francament difícil que un Govern modifiqui aquestes decisions».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris