algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

El Govern vol evitar que l'assemblea kurda es reuneixi en el Parlament basc

El ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja, assegurà ahir que el Govern farà «el possible» per, «amb la llei a la mà», evitar que l'Assemblea kurda a l'exili es reuneixi en el Palament basc el mes de juliol, com aprovà dimarts la Cambra de Vitòria. Tant la patronal CEOE com la Basca Confebask es mostraren preocupades perquè creuen que podria perjudicar les relacions econòmiques amb Turquia. Mentrestant, el Departament de Comerç del Govern basc va voler enviar un missatge de tranquil·litat assegurant que no té perquè afectar les exportacions basques.

Mayor Oreja qualificà d'«essencialment propagandístic» l'acte que han impulsat PNB, EA i EH, amb els vots en contra de PP i PSE, i deixà clar que l'Executiu farà tot el possible «pel bé de la democràcia i pel mateix prestigi d'Euskadi» perquè no pugui cedir-se la Cambra de Vitòria per a aquest objectiu, ja que seria «un al·legat» en favor d'un grup «certament violent», que probablement «representa la major de les violències possibles».

El ministre no amagà la «immensa pena» que li produeix observar com el Parlament és «arrossegat pel front nacionalista» en una estratègia de «fractura i ruptura on l'important és com fer mal a la democràcia espanyola».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris