muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Arxivades les diligències als 16 jutges que criticaren la dispersió

La Comissió Disciplinària del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) decidí ahir arxivar per unanimitat les diligències obertes contra 16 jutges que varen criticar la dispersió en un article enviat als mitjans de comunicació.

Després de mantenir una segona reunió ahir, els cinc membres de la Comissió Disciplinària han entès que la petició d'acostament de presos i el rebuig a la seva dispersió no suposen una «censura» al Govern, sinó «una reflexió sobre un assumpte d'actualitat».

Afegeix que els jutges firmants de l'escrit aportaren la seva particular visió jurídica del problema i realitzaren una comparació de les normes que consideraven vigents amb la seva aplicació en la pràctica. La Comissió ha pres aquesta decisió tot i que les manifestacions «poguessin comprometre l'autocontenció i la prudència institucional que semblen consubstancialment exigibles a qui professionalment exerceixen funcions jurisdiccionals, amb el fi d'evitar ingerències indesitjables en les competències pròpies d'altres poders de l'Estat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris