nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

Aznar i Borrell arriben a un consens bàsic sobre la pau en la seva primera reunió

Discreparen en el suggeriment del líder socialista de convocar un debat parlamentari

El president del Govern, José María Aznar, i el líder del PSOE, Josep Borrell, coincidiren ahir en la necessitat d'avançar cap a la consolidació d'una pau «sense preu polític», encara que discreparen en la suggerència del dirigent socialista de convocar un debat parlamentari sobre aquesta qüestió.

Borrell, en la seva primera cita amb José María Aznar, li recomanà que expliqui al Congrés l'evolució del procés de pau, i li oferí la col·laboració del PSOE per «eradicar la violència» en els terminis i amb els procediments adequats, proposta que el portaveu del Govern, Josep Piqué, rebutjà en considerar que «no és essencial» en no produir-se, en aquests moments, «novetats rellevants».

Piqué destacà ahir el «grau elevadíssim d'acord» que existeix entre el president del Govern i el líder socialista en considerar que ha d'estar en els límits del marc constitucional i estatutari.

Ambdós líders coincidiren també que fets com l'Assemblea de Municipis Bascs o la decisió de PNB, EA i EH d'acceptar una reunió de l'exili kurd en el Parlament basc, qualificada per Piqué d'«irresponsable», van en contra de les institucions democràtiques basques.

Abans de començar a parlar de la consolidació de la pau, Aznar entregà a Borrell el document que el Govern presentarà per al rescabalament de les víctimes del terrorisme per ser discutit pels grups parlamentaris.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris