muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

CiU acusa Maragall de «trencar el consens en matèria lingüística»

El titlla de «poc responsable» en desentendre's de la suspensió de dos articles de la Llei del català

El secretari general de CDC, Pere Esteve, titllà ahir de «poc responsable» l'actitud de Pasqual Maragall de desentendre's del problema derivat de la suspensió de dos articles del decret del cinema en català, i considerà que la reacció del candidat del PSC a la Generalitat «denota una actitud de ruptura del consens».

Esteve, com a portaveu del Comitè d'Enllaç de CiU fet ahir, valorà «molt negativament» l'actitud de Maragall «de dir 'us quedau sols'», i considerà que «de fet, representa una ruptura del consens», ja que aquest «s'elabora sobre la base de la llei i sobre la base del seguiment dels decrets».

Recordà que la Llei del català no té règim sancionador propi precisament per les reivindicacions del PSC i pel consens. «Si fruit del consens una cosa no queda prou afinada, dir 'ja us ho fareu' és políticament poc presentable», afirmà.

Esteve indicà que «quan hi ha consens, és per tot», apuntant a més, encara que en aquest cas sense referir-se explícitament a Maragall, que algunes «reaccions» semblen fins i tot «alegrar-se que el Govern tingui aquest obstacle». «El problema és que Maragall planteja una línia erràtica», afegí. El secretari general de CDC precisà que «no està clar» que les declaracions de Maragall signifiquin una ruptura definitiva del consens. «No puc assegurar que el que digui Maragall sigui l'actitud del PSC», indicà, concloent que «ja anirem mesurant la posició dels partits».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris