algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Pujals afirma que la reforma de la Llei del català podria aprovar-se l'abril

El conseller de Cultura de la Generalitat, Joan Maria Pujals, va afirmar ahir que establirà contactes amb les forces polítiques catalanes perquè donin suport a la modificació de la Llei de Política Lingüística amb l'objectiu que el decret del cinema pugui establir sancions. Pujals va assegurar que si hi ha bastant suport parlamentari els canvis en la llei podrien aprovar-se el mes d'abril.

La modificació de la Llei del català serà necessària perquè el decret del cinema pugui establir sancions després de l'acte per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la la capacitat sancionadora del decret. El conseller reconegué que no s'esperava una resolució en aquesta línia, encara que afegí que es tracta d'una qüestió tècnica que té una solució tècnicament fàcil.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Jordi Pujol, afirmà ahir que la seva prioritat és negociar amb la indústria cinematogràfica l'aplicació del decret que estableix quotes de cinema en català abans que modificar la llei lingüística per poder aplicar sancions. Pujol destacà que la decisió del TSJC té una «fàcil» solució.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris