lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

El PP anuncia una gran batalla si volen ficar les sancions a la Llei del català

Duran i Lleida es mostrà partidari de la reforma del decret

El president del Grup Popular (PP) al Parlament, Josep Curto, amenaçà ahir la Generalitat amb una «batalla frontal de gran calibre» si intenta modificar la Llei de política lingüística per incorporar les sancions del decret de cinema doblat al català que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha resolt suspendre cautelarment.

Curto denuncià la «prepotència i incompetència» que la Generalitat, segons la seva opinió, ha demostrat amb el decret de cinema. Instà el PSC a «retractar-se davant la societat per haver donat suport a la inclusió de multes i sancions en la Llei del català, a més de reclamar als socialistes que centrin els seus esforços a «fer rectificar» la Generalitat.

Josep Curto assegurà que si la Generalitat tingués el propòsit d'incorporar a la Llei del català una «taula de multes i sancions» s'ha d'atiar el Parlament.

De la seva banda, el líder d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran Lleida, anuncià que a partir de dilluns es mantindran reunions amb els partits que votaren la Llei del català (PSC, IC i PI) amb el fi de «començar a analitzar les reformes que siguin necessàries», encara que deixà clar que «no hi haurà una reforma en profunditat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris