muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:

L'assemblea de municipis confirma que Euskadi és una nació

L'ens aposta per configurar una institució nacional basca amb base municipal

La creació de l'Assemblea Nacional de Municipis es va fer ahir efectiva. Més de 800 batles i representants locals del País Basc, Navarra i el País Basc francès, reunits ahir a Pamplona, la constituïren i aprovaren, per unanimitat, una declaració en la qual aposten pel «reconeixement d'Euskal Herria com a nació» i per la configuració d'una institució nacional basca de base municipal.

Amb l'absència dels partits no nacionalistes i tot i l'advertència del Govern que el fòrum no serà reconegut perquè no està previst a la Constitució ni a l'Estatut de Gernika, PNB, EA i EH aprovaren "amb escassa participació de municipis navarresos i del País Basc francès" el document en el qual s'aposta per aconseguir una estructuració política d'Euskal Herria «donant testimoni de la seva territorialitat» i amb l'objectiu d'«englobar en un marc comú els representants municipals dels sis territoris bascs».

L'assemblea treballarà des d'ara a través d'una mesa permanent formada per deu batles, dels quals cinc pertanyen al PNB, dos a HB, els mateixos a EA i un a Abertzalen Batasuna, l'equivalent d'HB que agrupa l'esquerra abertzale francesa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris