algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Breus

• AFERS EXTERIORS

Alemanya i Espanya, i l'agenda 2000 Espanya i Alemanya creuen possible que s'aconsegueixi un acord global el març sobre l'Agenda 2000, segons indicaren ahir el vicepresident segon del Govern i ministre d'Economia i Hisenda, Rodrigo Rato, i el seu homòleg alemany, Oskar Lafontaine, després d'un dinar mantingut en la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre per preparar el proper Ecofín, que se tindrà lloc dilluns a Brussel·les. Rato advertí que «encara queda molt de treball per fer, però existeixen possibilitats d'acord», i insistí que Lafontaine, com a president semestral de l'Ecofín, «hi té molt a veure». EPR.

• CATALUNYA

Cercar un acord en pacte fiscal El conseller d'Economia i Finances de la Generalitat, Artur Mas, va indicar anit a Girona que és necessari «invertir» i «posar cura» a aconseguir un acord entre tots els grups polítics sobre el pacte fiscal, ja que «és un tema amb majúscules amb vista al futur de Catalunya». En declaracions a Ona Catalana es va mostrar convençut que finalment s'arribarà a un acord amb tots els partits polítics amb representació parlamentària, encara que va reconèixer que «serà difícil» perquè les formacions polítiques tenen «posicions bastant diferenciades».EPR.

La Generalitat ofereix consens El conseller d'Economia de la Generalitat, Artur Mas, va fer ahir una oferta formal de consens a tots els grups del Parlament per proposar un nou sistema de finançament autonòmic a partir de la proposta que ha eleborat el govern català, que ha qualificat d'«oberta» i negociable. Mas ha comparegut davant el Parlament català per exposar la seva proposta de nou model de finançament per a Catalunya. EPR.

• ECONOMIA

Davalla el preu dels gasolis Les principals petrolieres a Espanya, Repsol, Cepsa i BP Oil, davallaran entre 2'6 i 5 pessetes el preu de venda del gasoli d'automoció en les seves xarxes d'estacions de servei, a causa del descens en la cotització internacional d'aquest producte. Cepsa aplicà des de la matinada d'ahir un descens del preu per litre de gasoli de fins 5 pessetes i fixà un mínim i un màxim de 79'9 i 85'1 pessetes. No obstant això, la petroliera no descarta noves variacions en les properes hores.EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris