nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Finalitzen les audiències a la Cambra dels Lords

Tres setmanes d'aferrissats al·legats entre acusadors i defensors del general Pinochet acabaren ahir a la Cambra delsLords, de manera que queda obert un gran interrogant sobre el caràcter de la sentència la data d'emissió de la qual, d'altra banda, ni tan sols va ser anunciada. A un ritme de quatre sessions per setmana, set lords magistrats ajuntaren els elements jurídics necessaris per confirmar o anul·lar la primera sentència de l'alta cort de Londres que declarà lliure Pinochet.

Aquesta primera decisió va ser anul·lada després per una altra que, a la vegada, va ser anul·lada quan es descobrí que un dels jutges, Lord Hoffman, ocultà haver estat set anys director d'una branca d'Amnistia Internacional en la qual treballa, a més, la seva dona des de fa més de 20 anys.

Els set magistrats anunciaren simplement ahir que necessitaven un temps de reflexió i que, arribat el moment, farien saber la seva sentència davant la Cambra dels Lords. Els enfrontaments entre acusadors i defensors foren rics en sorpreses i l'entrada en aquest procés del govern de Xile, format per una coalició de democristians i socialistes, desfermà una pluja de crítiques d'organitzacions xilenes de drets humans

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris