lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Des de demà els nins immigrants podran demanar la targeta sanitària

Demà s'obrirà el termini perquè els menors immigrants puguin sol·licitar la targeta sanitària que els habilita l'assistència en tot el Sistema Nacional de Salut, segons acordaren ahir representants de l'Insalud i de l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS).

En un termini màxim de 20 dies els menors rebran el document sanitari, la validesa del qual serà de 18 mesos, però fins i tot llavors el resguard de sol·licitud servirà mentre que arribi la definitiva. Aquest document inclou atenció sanitària primària i especialitzada, prestacions complementàries, servei d'informació i prevenció sanitària, i prestació farmacèutica la precripció de la qual es realitzarà en receptes normals de la Seguretat Social.

D'aquesta manera, s'estén un sistema d'acreditació a efectes exclusivament sanitaris per tal que els menors tinguin garantida una continuïtat assistencial als diferents centres. Es tracta d'un document amb valor sanitari que possibilita que quan un petit acudeixi a un hospital se sàpiga el centre sanitari en el qual venia sent atès amb normalitat i el facultatiu que l'assistia. L'Insalud reitera que no és un procediment per garantir el dret a l'assistència sanitària, perquè els menors ja la tenien, sinó per incidir que hi hagi una garantia de continuïtat assistencial en tot el sistema públic. Per a l'expedició de l'acreditació del dret a l'assistència sanitària, serà obligatori omplir les dades relatives a nom, cognoms i sexe.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris