algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

La Generalitat acceptarà menys inversions estatals si el pacte fiscal és bo

El conseller d'Economia, Artur Mas, afirmà ahir que si amb el nou pacte fiscal els recursos de la Generalitat augmenten bastant, «podríem acceptar una disminució de les inversions de l'Estat» a Catalunya. Segons Mas, «això ens permetria anar substituint el Govern central dins de les seves funcions. Haurà d'arribar un dia en què l'administració de referència única sigui el Govern català».

En declaracions a TV3, el conseller afirmà que amb el pacte fiscal proposat per la Generalitat s'aconseguiria disminuir la pressió fiscal individual i ha afegit que «procuraríem que la pressió fiscal general no quedàs disminuïda, perquè la gestió fos més propera a la gent, que pagàs menys tothom i que aquells que ja paguen, que paguin una mica menys».

Artur Mas també explicà que amb el sistema proposat per la seva Conselleria «el bilió de pessetes de diferència entre el que vam pagar i el que vam rebre a canvi es reduirà de manera substancial. El que pretenem és que el dèficit fiscal es redueixi aproximadament entre un terç i la meitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris