algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Breus

• POLÍTICA

La renúncia de Barrero, el dia 8 L'encara president del Senat, Juan Ignacio Barrero, renunciarà al seu càrrec el proper dia 8, segons una decisió presa «en consens» per la Junta de Portaveus i que comptà amb el vistiplau de la Mesa de la Cambra. El portaveu del PSOE en el Senat, Juan José Laborda, qualificà aquesta posició de «correcta» i assenyalà que el canvi d'actitud de Barrero ha vingut condicionat «per la pressió que ha exercit el Grup Socialista» i «més si cal, pel sentit comú». Barrero presentarà la seva renúncia a través d'un comunicat que remetrà a la Mesa de la Cambra perquè aquesta el qualifiqui. EPR.

• TRIBUNALS

Immunitat, no impunitat L'ambaixador xilè a Londres, Mario Artaza, ha volgut deixar clar que l'advocat governamental que representa el seu país ha reafirmat que el Govern de Xile anava a defensar els principis que afecten l'Estat, no els interessos de l'exdictador xilè Augusto Pinochet. Artaza va dir que Xile vol defensar la seva immunitat de jurisdicció, la seva immunitat sobirana per atendre totes aquestes acusacions als seus propis tribunals, defensant la seva jurisdicció, i rebutjant l'extraterritorialitat que pretenen assumir Corts d'altres països», assenyalà. Afirmà que «la immunitat d'Estat és la que ha estat afectada, i que d'aquesta immunitat d'Estat deriva la immunitat dels caps d'Estat, dels expresidents». EPR.

• ECONOMIA

Extremadura i Andalusia, les més pobres La Comissió Europea continua mantenint la seva proposta que els països que es beneficien en l'actualitat del Fons de Cohesió i que integren la moneda única des del passat 1 de gener de 1999 continuïn rebent aquests ajuts. El Col·legi de Comissaris adoptarà avui a Brussel·les el seu darrer informe relatiu a l'evolució socioeconòmica de les regions comunitàries que es beneficien de la política de cohesió, en el qual es constata que «malgrat els avenços, les disparitats continuen sent significatives» entre les regions riques i pobres de la UE. Entre les 25 regions més pobres de la UE s'hi troben tres espanyoles: Extremadura, Andalusia i Galícia. La seva riquesa per habitant en deu anys ha millorat bastant, en passar respectivament del 44 al 55% del PIB per càpita comunitari, del 53 al 57% i del 55 al 63%. EPR.

Fusió de Lain i Obrascon-Huarte Les empreses constructores Lain i Obrascon-Huarte, que anunciaren ahir la seva fusió, formaran el sisè grup del sector per volum de negoci d'Espanya, amb una facturació propera als 250.000 milions de pessetes. Fins ara Obrascon-Huarte ocupava el setè lloc entre les empreses de la construcció, amb Lain en el sisè, situació que després de la fusió no produeix cap variació entre les set grans, encara que se consolida el nou grup en el mercat. Aquesta fusió produeix una reestructuració en el mercat de la construcció per afrontar l'entrada de l'euro. EPR.

• AFERS EXTERIORS

El PSOE vol explicacions sobre Gibraltar El grup parlamentari socialista ha sol·licitat la compareixença urgent en el Congrés del ministre d'Afers Exteriors, Abel Matutes, perquè informi de l'evolució i de l'estat actual de les relacions d'Espanya amb Gibraltar. D'altra banda, l'expresident del Govern i exsecretari general del PSOE Felipe González afirmà ahir que és millor «prendre's a broma» el fet que, per tractar de solucionar el conflicte amb Gibraltar, un grup de pescadors hagi «d'assumir la sobirania espanyola» mentre d'altres «miren al sostre». EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris