nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Múrcia pateix el major terràtremol registrat a Espanya aquest segle

Dos sismes, un de 5'2 graus, se sentiren a Madrid, Alacant, València, Albacete i Conca

Dos terratrèmols, un dels quals de magnitud 5'2 en l'escala Richter, possiblement el més important d'aquest segle a Espanya, seguits de dues rèpliques, afectaren ahir la regió de Múrcia sense que provocassin víctimes ni greus danys materials.

El sisme també se sentí a Madrid, Alacant, València, Albacete, i Conca, encara que amb menor intensitat. El terratrèmol més fort, ocorregut a les 14.45 hores, va ser notat en tota la regió, incloent-hi la capital murciana, i provocà la sortida massiva dels veïns als carrers, algun atac de nervis i el temor de tornar a les cases davant la possibilitat de nous tremolors.

Els veïns més afectats per aquest terratrèmol, els de Mula i la seva pedania Puebla de Mula, on se situà l'epicentre, abandonaren les cases i es concentraren en els carrers.

L'Ajuntament de Mula habilità per a ells albergs provisionals en el col·legi, l'escoleta, el pavelló esportiu i en el parc de Bombers per acollir aquelles persones que tenien por de tornar a ca seva.

En aquestes dues localitats, el moviment de terra produí caiguda d'enderrocs, escletxes en les cases més antigues, la majoria deshabitades, i caigudes d'objectes domèstics a l'interior de les cases.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris