nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

La Fiscalia demana que Ternera no pugui assistir a la Comissió de Drets Humans

El PNB considera que la seva presència és beneficiosa per al diàleg

El fiscal en cap de l'Audiència Nacional, Eduardo Fungairiño, informà ahir en contra que el presumpte membre d'ETA i parlamentari d'EH José Antonio Urrutikoetxea Bengoetxea, Josu Ternera "que va ser considerat número dos de la banda armada fins la seva detenció el 1989", assisteixi a la Comissió de Drets Humans del Parlament Basc, que es constituirà dia 4. Segons informaren fonts de l'Audiència, els magistrats de la secció primera de la sala Penal, a la qual ha estat remès l'escrit de Fungairiño, es reuniran avui per decidir si Josu Ternera, representant d'aquesta Comissió per Euskal Herritarrok, pot assistir-hi. La sala emetrà la resolució durant el dia.

La Fiscalia assegura que la situació de presó preventiva de Josu Ternera pel cas Sokoa (en el qual està processat pels delictes de pertinença a banda armada, tinença il·lícita d'armes, i falsificació i ús de documents) «és radicalment incompatible amb l'exercici de funcions que impliquin la sortida de la presó».

«Una cosa "manté Fungairiño" és que el pres processat hagi pogut recollir la seva acta de diputat en el Parlament basc en demostració del respecte a la voluntat popular que l'ha elegit, i una altra cosa és que pugui i s'hagi de dur-lo pres a cada una de les comissions del Parlament, o a cada una de les votacions que puguin dur-se a terme o a cada una de les reunions que impliqui la pertinença a la comissió de la qual el processat pren part».

La portaveu de Justícia del PNB en el Congrés dels Diputats, Margarita Uria, de la seva banda, considerà que la presència de Josu Ternera en la Comissió és beneficiosa per al diàleg. Uría assegurà que la tesi defensada per Fungairiño «és possible en el fet jurídic, però en el polític suposa no respectar la decisió presa per un grup polític amb representació parlamentària».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris