algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Breus

• CATALUNYA

Pujals es reuní amb les distribuïdores El conseller de Cultura, Joan Maria Pujals, valorà ahir «positivament» la reunió que va mantenir divendres passat a Washington DC amb el president de la Motion Picture Association of America (MPAA), Jack Valenti, i amb el seu responsable d'Afers internacionals, Bonnie Richardson. Aquesta organització representa les principals distribuïdores nord-americanes. També va assistir a la reunió el director general de Política Lingüística, Lluís Jou. Segons el comunicat emès ahir per la Conselleria de Cultura, es preveuen pròximes reunions entre ambdues parts en què «s'incorporin els representants de les distribuïdores espanyoles i europees i dels exhibidors catalans».EPR.

Cap confrontació entre CDC i UDC El president del comitè de govern d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran i Lleida, assegurà ahir que la proposta de pacte fiscal del govern de la Generalitat que va fer pública la passada setmana el conseller d'Economia i Finances, Artur Mas, «no serà un àmbit de confrontació entre UDC i CDC». Duran Lleida va dir que el seu partit no s'ha queixat que es fes pública la proposta de la Generalitat sense que UDC en tingués coneixement. Segons Duran, ara que UDC ja coneix la proposta la valoració és positiva.EPR.

• AFERS EXTERIORS

Defensa d'una UE solidària El rei assegurà ahir al president finlandès, Martti Ahtisaari, que el seu país comptarà sempre amb Espanya per a l'èxit de la seva presidència comunitària, durant el segon semestre d'enguany, i defensà una UE solidària amb les regions desfavorides dins i fora de l'espai d'integració europea. En la seva intervenció en el sopar de gala ofert en el Palau Reial a Ahtisaari, el rei Joan Carles assenyalà que els espanyols afronten amb optimisme l'ampliació de la UE, com a reflex fidel d'aquest exercici de solidaritat, i afegí que els països membres estan obligats a dur a terme aquest procés amb el mateix esperit generós i lleial al projecte de construcció europea que presidí l'ingrés d'Espanya.EFE.

Visita de Carlos Lange El vicepresident cubà, Carlos Lage Dávila, arribarà avui a Madrid per realitzar una visita oficial de sis dies a Espanya, convidat pel vicepresident segon del Govern i ministre d'Economia, Rodrigo Rato, en la qual es reunirà amb el rei Joan Carles i amb el president del Govern, José María Aznar. El viatge té un marcat caràcter econòmic, així com en l'àmbit bilateral una vegada normalitzades les relacions entre els dos països. Aquesta visita és la primera que el vicepresident cubà fa a Espanya.EPR.

• POLÍTICA

Preocupació pel centrisme El president del Partit Popular de Catalunya, Alberto Fernández Díaz, afirmà que «l'aposta del PP per la moderació, el diàleg i el centrisme, preocupen tant CiU como el PSC» i a això es deuen les seves crítiques que, tot i que «són legítimes, estan allunyades de la realitat». Fernández Díaz va dir que el centrisme del PP preocupa «CiU, que està obssesionat per plantejaments nacionalistes que avancen cap a la radicalitat i s'allunya de la centralitat i la realitat».EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris