lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

La Fiscalia demana que els fills d'immigrants il·legals tenguin targetes sanitàries

Jesús Cardenal dóna suport al fiscal de Madrid en la polèmica desfermada amb l'Insalud

La Fiscalia va anunciar ahir que si l'Insalud no atén els fills d'immigrants il·legals recorrerà als tribunals i va proposar que se'ls faciliti unes targetes sanitàries que evitin que els metges, que han denunciat la seva situació, els hagin d'assistir per «raons humanitàries» fora del marc legal. Així ho va explicar ahir en roda de premsa el fiscal en cap de Madrid, Mariano Fernández Bermejo, després de reunir-se durant més d'una hora amb el fiscal general de l'Estat, Jesús Cardenal, que va fer costat a totes les actuacions de la Fiscalia de Madrid en aquest assumpte.

Mariano Fernández Bermejo va destacar que «els metges han vingut a nosaltres per dir-nos que així no poden continuar practicant la medicina i moltes vegades atenen fora d'hora», «per solidaritat i per raons humanitàries» i que han d'elaborar «receptes sense número» de tal manera que «s'obliga el metge a assistir malalts en situació d'il·legalitat».

Jesús Cardenal va demanar a Mariano Fernández Bermejo que l'informàs de dites actuacions que fins el moment han consistit en quinze reclamacions a l'Insalud perquè fills d'immigrants siguin atesos per la Seguretat Social com a pas previ a possibles accions judicials.

A més, en un dels casos, la Fiscalia de Madrid ha requerit a l'hospital Niño de Jesús que es faci càrrec de manera immediata d'un menor malalt de càncer.

Sobre aquest cas, Fernández Bermejo va relatar que el menor va ser perfectament assistit durant tres anys, de 1994 a 1997, però que va arribar el moment que se li va exigir a la mare el pagament de doblers per accedir al resultat de les proves al seu fill i perquè continuàs el tractament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris