nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
12°

Breus

• Polèmica

Llarga crisi a Gibraltar El ministre d'Afers Exteriors, Abel Matutes, ha considerat insuficient la resposta donada pel Govern britànic a la petició espanyola perquè obligui les autoritats de Gibraltar a acatar els acords pesquers i anuncià que el conflicte pot ser llarg. Matutes demanà a Londres una «ferma declaració garantint» el compliment dels acords de pesca en la zona de Gibraltar, el que no ocorregué dins del termini de 72 hores donat per l'Executiu espanyol, que caducà ahir. A les fotos, moments de tensió entre els pescadors espanyols que bloquegen Gibraltar. EPR.

• Tribunals

Companyies elèctriques El Tribunal Suprem ha anul·lat el descompte de fins al 6 per cent que s'aplicaven les companyies elèctriques sobre la seva facturació per rebaixar els imposts que paguen als ajuntaments. El Suprem considera que aquest descompte no es pot aplicar i que el Ministeri d'Economia i Hisenda ha fet malament donant cobertura a aquesta pràctica. Els conceptes que fins ara quedaven fora de la tributació local eren el programa d'investigació i desenvolupament electrotècnic (0'30), per nuclear (1'10 per cent), l'atenció a les obligacions econòmiques de les centrals nuclears (3'54 per cent) i les despeses d'OFICO (0'45 per cent). EPR.

• Política

Declaracions de Vera i Barrionuevo L'exministre d'Interior José Barrionuevo i l'exsecretari d'Estat per a la Seguretat Rafael Vera consideren que, malgrat la treva d'ETA, «des d'Euskal Herritarrok i KAS es continua encoratjant la violència de carrer, cosa que, encara que de baixa intensitat, també és terrorisme». Ambdós exalts càrrecs d'Interior durant el primer Govern socialista, condemnats pel «Caso Marey», comparegueren ahir a visitar els afiliats del PSOE a Salamanca després que divendres sopassin a Ciudad Rodrigo amb l'Agrupació Local d'aquest municipi, la primera que va demanar l'indult el passat mes de juny. EPR.

• Catalunya

Condemna per violència a la Diada L'Audiència de Barcelona ha condemnat a penes de fins un any i tres mesos de presó tres joves independentistes per atacar la comitiva del PP durant la Diada de 1995 en valorar el tribunal la «transcendència pública, rellevància i gravetat dels fets». La Secció Vuitena de l'Audiència confirmà les dures penes imposades als acusats per desordres públics pel jutjat penal número 20 de Barcelona i únicament revoca la condemna de 150.000 pessetes de multa imposada a un d'ells per associació il·lícita. EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris