algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
19°

Arzalluz diu que el Govern no vol la pau perquè tem una comunitat nacionalista

Afirma que no trencarà el pacte de legislatura amb el Partit Popular

El president del PNB, Xabier Arzalluz, assegurà ahir que el Govern de José María Aznar no vol la pau, perquè tem que desapareixi la violència a Euskadi i que es produeixi una «comunitat d'acció» nacionalista que no pugui controlar. Tot i la «violència política i mediàtica» que segons ell està patint la seva formació a conseqüència del seu suport al Pacte de Lizarra i a l'Assemblea de Municipis, Arzalluz afirmà que el seu partit no trencarà el pacte de legislatura que manté amb Aznar, encara que aquest «no funciona» i «està hivernant».

«Duim sis mesos sense morts, però estam com estam i els qui estam fent una espècie d'acord polític amb el món d'ETA per cercar una sortida perquè continuï la treva, que estam traient les castanyes del foc en un tema tan greu, ens llinxen materialment», es queixà el dirigent penebista en un acte celebrat ahir en el parc bilbaí de Txurdinaga en homenatge a Castelao, en el qual també al·ludí a la «violència mediàtica» que, segons ell, està patint el seu partit.

Arzalluz, que qualificà aquestes crítiques als nacionalistes de «vergonyoses», destacà que no creu que el PP vulgui la pau ni que estigui disposat a perdre vots per aconseguir-la. «No la volen, temen el nacionalisme, temen que aquí desapareixin les armes, que hi hagi una comunitat d'acció que no puguin controlar, això és el que temen», assegurà. «Per tant "continuà" no estan en el fons desitjant políticament que de veritat arribem a una situació d'abandó definitiu de la violència, que és el que nosaltres exigim a ETA», insistí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris