algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
22°

«Els edils bascs poden reunir-se, però l'Assemblea no és institucional»

Piqué diu a González que no es pot acabar en mesos un problema de 30 anys

El portaveu del Govern, Josep Piqué, restà importància institucional a la pretensió dels partits nacionalistes bascs de crear una Assemblea de Municipis, encara que reiterà que l'Executiu no està disposat a pagar cap preu polític per la pau, que és el seu màxim objectiu. A més, en un missatge implícit a l'expresident del Govern Felipe González, el ministre portaveu recordà que només duim quatre mesos de treva i que no és possible acabar en tan poc temps amb un problema que ha durat 30 anys.

«Moltes vegades ens perdem en la semàntica», va dir Piqué a la conferència de premsa posterior al Consell de Ministres en referir-se a l'ara denominada Assemblea de Representant Municipals d'Euskal Herria, que farà la primera reunió el 6 de febrer a Pamplona. El també ministre d'Indústria i Energia no va voler estendre's a analitzar les conseqüències que podria tenir aquesta iniciativa i, encara que reconegué que «els regidors nacionalistes del País Basc tenen tot el dret a reunir-se», subratllà a continuació que ningú no ha de pensar que «això té un element d'institucionalitat» més enllà de les competències que es reconeixen als municipis.

Per altra banda, Piqué demanà a Felipe González, al qual no anomenà, que no faci declaracions «catastròfiques» sobre el procés de pau que puguin dur als ciutadans a treure interpretacions negatives sobre la marxa de la treva.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris