muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
22°

Aznar titlla de «ficció desenraonada» que Euskadi ingressi a la UE el 2004

Diu que l'Assemblea de Municipis Bascs és una «ficció que es vol fer passar per realitat»

El president del Govern, José María Aznar, assegurà ahir, en declaracions a RNE, que la pretensió dels nacionalistes bascos de formar part de la UE com a estat independent el 2004 és «una ficció desenraonada». Segons la seva opinió, hi «ha vertígen de la pau» i per això, des de la generositat «hem de facilitar les coses».

A la pregunta de per què continua sent soci del PNB el Govern, quan des d'aquest partit l'han anomenat opressor i han acusat l'Estat d'invasor, José María Aznar respongué que al Govern d'Espanya el que s'ha de demanar és que tingui les coses clares i els objectius, però que no tanqui les portes i que estengui la mà. La pau consisteix, va afegir, «en la normalitat democràtica» i per això l'actitud del Govern no ha de ser la de tancar les portes.

Tanmateix, va puntualitzar que no s'han de confondre les coses, ja que, segons la seva opinió, hi «ha realitats que són ficcions i ficcions que es volen fer passar per realitat». Entre les primeres es trobaria, segons Aznar, l'Assemblea de Municipis, de la qual va dir que pot ser una realitat bastant contraposada a l'Estatut d'Autonomia d'Euskadi que volen fer opinió que és compatible i això, explica, no és veritat.

I entre les segones, considera que és una «ficció desenraonada» la pretensió que Euskadi prengui part de la UE com un estat independent l'any 2004.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris