algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Breus

• ECONOMIA

Captura de pesquers El Govern espanyol segueix «molt de prop» i amb gran preocupació l'actual situació de la pesca en les aigües pròximes a Gibraltar, després de la captura del pesquer espanyol Piraña dimecres a la matinada. El ministre d'Afers Exteriors, Abel Matutes, reiterà ahir l'ultimàtum llançat al Regne Unit perquè rectifiqui i faci complir l'acord de pesca negociat sobre Gibraltar en el termini de quaranta-vuit hores.AGÈNCIES.

• COMUNICACIÓ

Acord amb Telefònica La pressió de Telefònica perquè es reguli un nou marc de tarifes, que ha arribat a l'extrem de presentar una denúncia a Brussel·les contra el Govern espanyol per aquest tema, semblar estar tenint resposta. El ministre de Foment, Rafael Arias-Salgado, anuncià que està «molt pròxim, l'acord» amb la companyia, per compensar-la per l'anomenat dèficit d'accés a la xarxa, per la qual cosa Telefònica proposa una fórmula similar als Costs de Transició de les Elèctriques. OTR.

• POLÍTICA

El PSOE i les 35 hores El PSOE va dedicar grans esforços a realitzar una «política social de veritat» en totes les comunitats, prenent com a referència les iniciatives posades en marxa en els darrers mesos per la Junta d'Andalusia. Per axiò, els portaveus del partit en tots els parlaments autonòmics i el seretari de Polítca Autonòmica del PSOE, Ramón Jauregi, acordaren ahir presentar una sèrie d'iniciatives en les distintes càmares per intentar fer extensiu a tot Espanya l'acord per a la implantació de les 35 hores setmanals que dimecres aprovà el Govern de Manuel Chaves, entre d'altres mesures socials. Andalusia també serà un model per seguir en matèria sanitària. Aquesta comunitat, a l'igual que Navarra, governada per UPN, es va oposar a l'aplicació total de la polèmica medicamentada i aprovà mesures compensatòries relacionades amb el pagament dels medicaments.EPR.

Resoldre el finançament L'exsecretari general de CDC i un dels pares de la Constitució, Miquel Roca, afirmà ahir horabaixa que el problema del finançament autonòmic no és de Catalunya sinó del Govern central, que és el que ha de resoldre les diferències que hi ha entre el que rep un ciutadà d'una comunitat foral i els de la resta de l'Estat. «Qui té el problema és el Govern, que és qui ha d'arreglar aquesta situació. És un problema de l'Estat».EPR.

• ENQUESTES

Baròmetre del CIS La majoria dels espanyols considera que els ha anat bé durant el 1998, es mostra esperançat davant les perspectives d'enguany i confia que s'avanci en el procés de pau obert al País Basc, segons el baròmetre del CIS corresponent al mes de desembre passat, fet públic ahir. L'estudi, presentat en conferència de premsa en el Congrés pel secretari d'Estat de Relacions amb les Corts, José María Michavila, recull la dada que el 58'3 per cent dels espanyols creu que millorarà el problema del terrorisme durant aquest any, mentre que el 8'9 opina que empitjorarà. EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris