cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

Pujol, molt satisfet per la proposta de Zaplana sobre el pacte fiscal

Piqué critica que CiU basi la relació amb Espanya en termes de saldo

El president de la Generalitat, Jordi Pujol, afirmà ahir en referència a les declaracions d'Eduardo Zaplana «dient que ell entén perfectament que nosaltres feim el plantejament del pacte fiscal», que «celebram que el president del País Valencià faci aquesta valoració positiva dels nostres plantejaments».

Pujol assenyalà que «el País Valencià té també un mal finançament. Té només una compensació que nosaltres no tenim, i és que té accés, perquè té una renda més baixa que nosaltres, a l'objectiu dels fons estructurals de la Unió Europea, i això són prou diners, però a banda d'això tenen un finançament dolent», assenyalà.

D'altra banda, el ministre d'Indústria i portaveu del Govern, Josep Piqué, desqualificà ahir que Catalunya plantegi les seves reivindicacions, especialment en matèria fiscal, en termes de «saldos» i amb un llenguatge «ambigu i de confusió interessada», en al·lusió als plantejaments que defensa Convergència i Unió.

Per Piqué, la reivindicació del catalanisme polític passa per renunciar al «llenguatge ambigu, a iniciatives estèrils que puguin sorgir en un altre lloc i a postulats reduccionistes», afirmacions que els empresaris reunits pel Cercle d'Economia han interpretat en clau de crítica a CiU.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris