lluvia ligera
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Breus

• CRÒNICA NEGRA

Assassinat d'un missioner espanyol El missioner de l'orde dels salesians, l'espanyol Cipriano Ibáñez, va morir assassinat a Moca, Santo Domingo, a les 16.00, hora local, quan es disposava a entrar a l'església per celebrar una missa, segons fonts de les missions salesianes. Uns assaltants varen exigir-li que els lliuràs el seu vehicle i quan el missioner es va resistir li varen disparar i el mataren. Cipriano Ibáñez va néixer a Valoria d'Alcor, un poble de Palència, fa 72 anys.EPR.

• TELECOMUNICACIONS

Telefònica denuncia el Govern La batalla legal de Telefònica en contra de l'estructura de tarifes establerta pel Govern no té cap tipus de fronteres. Després de presentar un recurs a l'Audiència Nacional contra les tarifes d'interconnexió per a la resta dels operadors, la companyia s'ha dirigit ara a Brussel·les i ha denunciat l'Executiu espanyol davant la Comissió Europea per tal d'exigir una nova revisió de tarifes que permeti una competència que sigui «més eficaç i neutral».EPR.

• COMISSIÓ EUROPEA

Espanyol entre els controladors de frau El Parlament europeu va anunciar la composició del Comitè de Savis independents que controlaran el frau a la Comissió Europea. Entre ells es troba l'espanyol Juan Antonio Carrillo Salcedo, exjutge de Drets Humans al Tribunal d'Estrasburg i excatedràtic de Dret Internacional a la Universitat de Sevilla. La missió dels sis membres serà examinar com la Comissió Europea detecta i tracta el frau, així com els casos de nepotisme i mala gestió als serveis. Al costat de l'espanyol integraran el Comitè l'holandès André Middelhoek, expresident del Tribunal de Comptes europeu, la sueca Beritt Alenius, presidenta del Tribunal de Comptes suec, el francès Pierre Lelong, expresident del Tribunal de Justícia i el belga Walter van Gerven, exadvocat del Tribunal de Justícia. EPR.

• POLÍTICA

Fisas ja treballa com a candidat El candidat del PP a la batlia de Barcelona, Santiago Fisas, va participar ahir en una jornada sobre política municipal del partit a Barcelona, juntament amb el president del grup en el Consistori barceloní, Alberto Fernández Díaz, i la resta de regidors. En la seva posada en marxa com a candidat, Fisas va afirmar estar «molt il·lusionat». En una pausa de la jornada, que es perllongà durant tot el dia, l'exsecretari d'Estat d'Esports, la candidatura del qual ha de ser encara ratificada pel Comitè Electoral, va comparèixer davant la premsa acompanyat de Fernández Díaz, a qui va agrair «que hagi pensat en mi» per encapçalar la llista. EPR.

Duran espera solució als problemes El president del Comitè de Govern d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran Lleida, en unes declaracions, va expressar la seva «més absoluta confiança en el fet que els problemes que hi ha hagut de descoordinació i de falta d'informació entre Convergència (CDC) i Unió (UDC) es resoldran de manera imminent». Duran va confirmar que dimarts dematí va mantenir una «llarga» reunió amb el president de la Generalitat i de CDC, Jordi Pujol, que si bé havia estat concertada anticipadament i que s'emmarcava en el context de les reunions ordinàries que els dos dirigents mantenen, van tractar durant una bona estona els darrers incidents i problemes que hi ha hagut entre els dos partits.EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris