algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

El periodista segrestat a Sierra Leone, alliberat després del comunicat emès per la BBC

Javier Espinosa romandrà al país uns dies més per continuar escrivint notícies sobre la situació

Així com prometeren els guerrillers de Sierra Leone, la lectura d'un comunicat en l'emissora britànica BBC dugué l'alliberament de corresponsal del diari El Mundo, Javier Espinosa. Les intenses negociacions amb els guerrillers i els periodistes britànics culminaren d'aquesta manera amb un final feliç en un país on la situació interna podia donar lloc a qualsevol tipus de desenllaç.

Tot i les hores d'angoixa, Javier Espinosa, contà a través de l'emissora Onda Cero que «es troba bé i que els guerrillers l'havien tractat de manera correcta». A més, intentà llevar importància al seu segrest perquè «s'ha de tenir en compte la situació del país, que es troba sumit en el caos, amb cadàvers per tots els costats».

Espinosa aclarí que l'objectiu del seu segrest era aconseguir publicitat. «El general Rambo, que liderà l'operació, només volia que el seu nom sortís en la ràdio, per la qual cosa en un principi només demanà que es divulgàs que tenia retingut el periodista espanyol. No obstant això, Rambo tenia diversos superiors per damunt d'ell, que tenien d'altres exigències», explicà.

El periodista manifestà que encara romandrà en el país uns dies més «perquè he d'escriure molt sobre el que està ocorrent aquí». «Se'm fa estrany donar notícies sobre Sierra Leone des d'un VIPS», va dir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris