algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
23°

Breus

• POLÍTICA

Colom fa acusacions contra ERC El president del PI, Àngel Colom, va afirmar ahir que ERC «s'alinea al costat dels que, com Tarradellas, es varen vendre a Espanya per una poltrona», i va dir que «la reivindicació d'aquesta figura només pot entendre's com un acte d'oportunisme de l'actual direcció d'ERC, molt a la línia de les seves darreres actuacions, sovint claudicadores, acomodatícies i oportunistes».EPR.

• TRIBUNALS

Pressió socialista al Govern xilè Informacions que el Govern xilè exclouria, a causa de la pressió socialista, el reconeixement de la immunitat d'Augusto Pinochet com a excap d'Estat canviant la seva defensa judicial, provocaren inquietud ahir en els passadissos de la Cambra dels Lords londinenca entre els partidaris del general. Mentrestant, la defensa de Pinochet presentava el seu al·legat davant el tribunal de set lords que decidiran el seu destí. EPR.

• CATALUNYA

Ribó vol que IC sigui la tercera força Repetir com la tercera força municipal de Catalunya, garantir que l'Ajuntament de Barcelona continuï sent d'esquerres i no realitzar cap pacte amb els partits de dretes són els objectius d'Iniciativa per Catalunya-Verds (IC-V) per a les pròximes eleccions municipals, segons va manifestar ahir el president, Rafel Ribó. IC-V subscrigué ahir un acord de coalició amb un conjunt de candidatures de caràcter local i comarcal de diferents llocs de Catalunya amb què es presentarà conjuntament a les eleccions del 13 de juny. El nom genèric que portarà el conjunt de candidatures serà el d'Iniciativa per Catalunya-Verds-Entesa pel Progrés Municipal. Per Ribó, «es presenta una suma d'esquerres plurals que s'expressa al primer esglaó de la democràcia, els ajuntaments.EPR.

• TRANSPORTS

6.000 viatgers afectats per la vaga La primera jornada de vaga dels pilots d'Aviaco transcorregué amb normalitat sense que es produís cap apropament entre les posicions dels treballadors i l'empresa, per la qual cosa es mantenen els aturs convocats per a 14 dies més al llarg del primer trimestre. La vaga de 24 hores afectà ahir uns 6.000 viatgers i provocà la suspensió de 66 dels 185 vols de la filial d'Ibèria. Les molèsties d'aquesta vaga per als passatgers es veieren agreujades per la intensa boira de l'aeroport de Barajas, que obligà a cancel·lar alguns vols i a desviar-ne d'altres. EPR.

• ECONOMIA

19.000 milions per a les Pyme L'impuls a les petites i mitjanes empreses és un dels objectius estratègics del Ministeri d'Economia, com a mitjà per augmentar la competitivitat i generar feina. Així, Economia distribuirà enguany 19.000 milions de pessetes entre les comunitats autònomes per al desenvolupament de programes d'ajuda a les Pyme. València, Castella i Lleó i Andalusia són les regions que més doblers rebran. La secretària d'Estat de Comerç, Turisme i Pyme, Elena Pisonero, agraí «la bona tasca realitzada».EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris