cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Augmenten les possibilitats que el periodista espanyol sigui alliberat

La BBC llegí el comunicat rebel, condició bàsica per a l'alliberament

L'emissió del comunicat de la guerrilla de Sierra Leone a l'emissora britànica BBC augmenta les possibilitats que el periodista espanyol segrestat per aquests rebels des de dilluns sigui alliberat amb vida. D'aquesta manera acaben també les intenses negociacions del cos diplomàtic i del Ministeri d'Afers Exteriors espanyol amb els guerrillers i amb l'esmentat mitjà de comunicació. La guerrilla exigia la retransmissió del seu text per alliberar el periodista. D'altra banda, les declaracions de suport s'han succeït des de tots els àmbits i l'ambaixadora espanyola a Costa de Marfil valorà la situació de «molt positiva».

Des que es confirmà la notícia del segrest de Javier Espinosa, els contactes i les negociacions amb diferents parts foren incessants. Segons declarà dimarts el director de l'Oficina d'Informació Diplomàtica del Ministeri d'Afers Exteriors, Joaquín Pérez-Villanueva, durant tota la nit i de matinada s'havien mantingut contactes amb la guerrilla que té segrestat l'enviat especial d'El Mundo i amb la BBC.

Quant a la posició de la BBC, els companys de Javier Espinosa a El Mundo criticaren la fredor de l'emissora davant les peticions perquè s'emetés el comunicat exigit per la guerrilla del Front Revolucionari Unit (FRU). El director adjunt d'El Mundo, Fernando Baeta, assenyalà que a priori el punt de vista de la BBC era contrari a emetre el comunicat. També es tractà la possibilitat que la BBC emetés aquest text en lloc de en un àmbit mundial, a través del seu programa Focus on Africa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris