algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
15°

Garzón confirma el processament de 26 persones en el «cas Egin»

El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón afirmà en un acte dictat ahir, en el qual confirma el processament de 26 personas en el cas Egin, que la treva demostra que ETA «marca els temps» de tot el Moviment d'Alliberament Nacional Basc.

Baltasar Garzón assegura a l'acte que «al dia d'avui es demostra que és aquesta organització i en la seva direcció les que marquen els temps de tot l'entramat, i que els distints moviments que es fan en el front institucional, afortunadament d'aproximació cap el que ha de ser la legalitat democràtica, no s'efectuen sense el permís d'aquella».

Això es demostra, «no només amb la documentació intervinguda en aquesta causa, sinó també amb els esdeveniments que vivim a Espanya a partir del 16 de setembre del 1998, data en què ETA féu públic el seu comunicat de treva».

El jutge Garzón, encara que subratlla que no pretén fer una valoració de la treva, afirmà: «ETA ha dirigit i dirigeix en la seva essència juntament amb KAS l'anomenat Moviment d'Alliberació Nacional basc encara que, en els temps actuals s'observin determinats moviments de separació d'alguns àmbits, com per exemple el sindical (LAB) i d'aproximació a l'activitat institucional democràtica (HB-EH)». El magistrat destaca que això «no desmereix en absolut l'anàlisi històrica en què tota imputació delictiva es fa amb respecte al principi de legalitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris