cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

La Generalitat vol el 60% de l'IRPF i el 50% de l'IVA i l'impost de societats

Pujol reforça la presentació de la major reivindicació econòmica del Govern català

La Generalitat vol el 60 per cent de l'IRPF, el 50 per cent de l'Impost de Societats i de l'IVA, a més de recaptar tots els imposts pagats a Catalunya. Aquestes són algunes de les propostes del Pacte Fiscal que pretén el Govern de la Generalitat i Convergència i Unió i que proposa que sigui la nova fórmula de finançament que entri en vigor en finalitzar l'actual sistema l'any 2001. Desitgen que es comenci a negociar a partir de l'any 2000.

El conseller d'Economia i Finances de la Generalitat, Artur Mas, presentà anit el projecte de Pacte fiscal en una conferència a la qual assistí el propi president Jordi Pujol, amb la qual cosa li dóna el relleu màxim. Assistiren també, entre d'altres, els consellers Trias, Macias, Puigdollers, Farreres i Hernández, així com Miquel Roca, Macià Alavedra, Antoni Negre i Jordi Vilajoana.

Altres imposts demanats per la Generalitat són els següents: El 100 per cent dels imposts especials, el 100 per cent dels de matriculació de vehicles i el 100 per cent dels Tributs cedits.

La proposta implica que «la Generalitat es convertiria en l'Administració gestora de tots els imposts que es paguen a Catalunya» per la qual cosa s'hauria de traspassar també l'Agència Tributària. Per tant, la Generalitat recaptaria tots els imposts i en transferiria a l'Estat la part corresponent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris