cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

El PP obtindria gairebé nou punts més que el PSOE en les generals

El Partit Popular obtindria una victòria folgada si se celebrassin avui les eleccions legislatives, segons les dades que es desprenen del baròmetre d'hivern realitzat per l'Institut DYM i que publicava ahir El Periódico. El Partit Popular avantatjaria avui el PSOE amb uns 8'7 punts.

Aquestes dades atribueixen al partit del Govern una previsió de vot vàlid del 42'6 per cent, la qual cosa representaria 3'8 punts més que en les eleccions del març del 1996. D'altra banda, el PSOE passaria del 37'6 per cent dels vots obtinguts el 1996 a 33'9 per cent dels vots si es fessin avui les legislatives.

Segons aquests resultats, el PP s'aproparia a la majoria absoluta i, com a mínim, podria no necessitar els suports de CiU, Coalició Canària i PNB.

Com a la resta de l'Estat espanyol, el PSC disminuiria a Catalunya el percentatge de vots respecte dels obtinguts a les darreres eleccions legislatives. Tanmateix, continuaria essent el partit més votat a Catalunya, amb un 35'9 per cent. El PP obtindria un 22 per cent dels vots, i CiU retrocediria un punt i mig respecte el 1996.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris