algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Pasqual Maragall demana que l'Estat protegeixi el català

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha declarat en una conferència pronunciada a la facultat de Dret de l'Universitat Pompeu Fabra que la llengua catalana deuria protegir-se no només des de la Generalitat sinó també des de l'estat i així evitar actuacions victimistes per part de la Generalitat.

Pasqual Maragall creu que és necessàri que l'«Estat espanyol vagi més enllà de la cooficialitat del català i que reconegui el català com una llengua que l'Estat deu protegir, però no només la Generalitat».

D'altra banda, el president de la Generalitat, Jordi Pujol, va dir ahir que el Govern hauria de donar suport a la Generalitat en l'aplicació del decret de la llei del català en el cinema, que els distribuïdors i exhibidors consideren que és d'impossible compliment.

Les grans productores americanes i les exhibidores i distribuïdores catalanes han interposat un recurs contra el decret, que obliga les sales de cinema a exhibir en català el vint-i-cinc per cent de les pel·lícules, i han amenaçat de no distribuir les seves pel·lícules a Catalunya, per evitar la normativa que entra en vigor el pròxim 17 de març.

En declaracions als periodistes, Pujol va assegurar que no ha demanat la intervenció de l'Executiu de José María Aznar, encara que va manifestar que el Govern hauria de donar el seu suport al compliment de totes les lleis autonòmiques que no hagin estat recorregudes constitucionalment.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris