algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Ibarretxe confia que EH assumirà prest l'eradicació de la violència

El lehendakari Juan José Ibarretxe afirmà ahir que les darreres reflexions de dirigents d'Euskal Herritarrok demostren que són molts, i cada vegada més, els qui dins d'aquesta formació aposten per fer política i advoquen per l'eradicació de tota la violència, inclosa la denominada de baixa intensitat. Quan falta un dia per a la seva primera entrevista com a cap de l'Executiu basc amb el president del Govern, José María Aznar, Ibarretxe assegurà que serà impossible avançar en la mesa de diàleg que pretén crear si en ella no hi són presents, EH, PP i PSOE.

En una trobada amb periodistes tinguda lloc a Madrid, Ibarretxe assenyalà que declaracions com la darrera del portaveu d'EH, Arnaldo Otegi, són motiu d'«esperança» i de «confiança» per poder començar a plantejar l'eradicació de la violència.

Com ja fes després de l'entrevista que mantingué amb Aznar i com ha manifestat el Govern basc a l'hora d'arribar a un possible acord amb els batasuns per garantir l'estabilitat del bipartit, Ibarretxe indicà rotundament que la política i qualsevol tipus de violència són cosas «incompatibles».

D'altra banda, Herri Batasuna parafrasejà ahir José María Aznar en assegurar que «no és tolerable cap grau de violència». Però amb un matís: la coalició abertzale es referia a la violència que provengui de la «dominació», del «monopoli estatal» i del «manteniment de les forces d'ocupació». Per això, exigí que les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat abandonin Euskal Herria.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris