muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

Costa anuncia que Hisenda millorarà el tracte fiscal per a canvi d'habitatge

Les deduccions augmentaran si es demana un crèdit per més del 50% del valor

El secretari d'Estat d'Hisenda, Juan Costa, anuncià ahir que Hisenda millorarà al Reglament del Nou IRPF el tracte fiscal per canvi d'habitatge, aplicant en alguns casos els «percentatges incrementats» de deducció als contribuents que es trobin en aquesta situació.

«Quan una part de la inversió addicional per canvi d'habitatge sigui finançada mitjançant préstec, es podran aplicar els percentatges incrementats; per tant, Hisenda ajudarà en major mesura els contribuents que necessiten demanar un crèdit per poder comprar la seva casa», va dir en una jornada sobre el panorama fiscal per al 1999 organitzat per l'Associació per al Progrés de la Direcció (APD).

D'aquesta manera, un contribuent que es trobi en aquest cas es podrà aplicar una deducció a la quota del 25 per cent de les primeres 750.000 pessetes que dediqui al pagament de la hipoteca (principal més interessos) i del 15 per cent per a les segones 750.000 pessetes, els dos primers anys. A partir del tercer any, es podrà deduir el 20 per cent per a les primeres 750.000 pessetes, i el 15 per cent per a les segones 750.000 pessetes. La deducció només s'aplicarà, com a màxim i en qualsevol cas, sobre 1.500.000 pessetes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris