algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
15°

Breus

• TRIBUNALS

Fiscal vol condemna exemplar a Estevill El fiscal va demanar ahir una condemna exemplar per a l'exjutge Lluís Pascual Estevill en considerar que mereix un «major retret» penal i social per ser un antic magistrat que mentre perseguia delictes econòmics «els cometia» i perquè, parafrasejant el mateix acusat, fou «insolidari» amb la societat. L'Audiència de Barcelona va deixar ahir vist per a sentència el judici contra l'exjutge Estevill, per a qui el fiscal ha demanat vint anys de presó per cinc presumptes delictes fiscals per defraudar a Hisenda 357 milions de pessetes entre 1988 i 1993.EPR.

Cas Lasa i Zabala El tinent fiscal de l'Audiència Nacional, Jesús Santos, sol·licità la setmana passada a la Secció Primera de la Sala Penal que investigàs la denúncia presentada per l'advocat Jorge Argote, processat en el cas Lasa-Zabala, contra Pedro Luis Miguéliz, Txofo, testimoni protegit en aquesta causa, qui, segons la denúncia, oferí al lletrat retractar-se de les seves acusacions a canvi de 100 milions de pessetes, segons informaren ahir fonts de l'Audiència Nacional. El fiscal percep en els fets «aparença delictiva». Arran del testimoni de Txofo, el jutge Javier Gómez de Liaño decretà el maig del 1996 l'ingrés a la presó dels exguàrdies civils Felipe Bayo i Enrique Dorado, ambdós defensats llavors per Argote. EPR.

• TELECOMUNICACIONS

Antena 3 compra Onda Cero La cadena de televisió Antena 3 TV, l'accionista majoritària de la qual és Telefònica, va firmar ahir un acord d'intencions amb l'ONCE per tal de poder adquirir el 100 per cent de les accions d'Uniprex, propietària de la cadena de ràdio Onda Cero, informaren ambdues empreses en un comunicat conjunt. El document va ser firmat ahir horabaixa per Juan Carlos López Cid-Fuentes, conseller delegat de la Corporació empresarial ONCE (CEOSA) "que és el titular de les accions d'Uniprex" i pel conseller delegat d'Antena 3 TV, Juan José Nieto. La societat traspassada, que era fins ara propietat de l'ONCE en un 100 per cent, compta amb 102 emissores i manté contractes d'associació amb 84. En total, Onda Cero està emetent a través de 186 estacions de ràdio.EPR.

• ECONOMIA

Negociació col·lectiva del 1999 Crear ocupació, a través de la reducció de la jornada, millorar-ne la qualitat i l'estabilitat i augmentar la capacitat adquisitiva dels salaris són els reptes que es plantegen els sindicats davant la negociació col·lectiva del 1999. UGT i CCOO feren públic ahir el document unitari en el qual fixen les línies bàsiques que marcaran el diàleg entre treballadors i empresaris. Les centrals sindicals remarquen la importància de la unitat d'acció. EPR.

Creixement a les empreses espanyoles Les perspectives de creixement dels empresaris espanyols són millors que les de la mitjana europea, gràcies, en bona mesura, a l'increment de l'ocupació en el nostre país. Aquestes dades es dedueixen de l'Enquesta de Perspectives Empresarials 1999, presentada ahir pel president i el director econòmic del Consell Superior de Cambres de Comerç, José Manuel Fernández Norniella i Gonzalo Solana, respectivament, i elaborada per la xarxa europea de Cambres de Comerç al final del 1998. Norniella resumí l'informe en quatre punts: «Les expectatives empresarials per a Europa enguany continuen sent optimistes. Les intencions dels empresaris europeus per al 1999 són molt elevades». EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris