nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
17°

Ibarretxe demana a Aznar un apropament de presos per la pau

El «lehendakari», Juan José Ibarretxe, sol·licità ahir al president del Govern, José María Aznar, l'apropament dels presos etarres com a mesura necessària per contribuir al procés de pau. El cap de l'Executiu basc, que fou rebut ahir a la Moncloa quan falten devuit dies que prengui possessió del seu càrrec, manifestà a Aznar la seva actitud «ferma i inequívoca» de rebuig davant tot tipus de violència i es comprometé a estudiar amb el president mesures per ajudar les víctimes del terrorisme.

Després de prop de dues hores de reunió, Ibarretxe, que començà la seva breu al·locució en euskera, destacà la seva determinació a la condemna de la violència, actitud que el Govern basc ha posat com a condició a Euskal Herritarrok per arribar a un compromís estable de legislatura i que no s'ha produït.

No obstant això, Ibarretxe anuncià que la pròxima setmana iniciarà una tanda de contactes amb tots els partits representats en el Parlament basc, entre ells EH, amb l'objectiu de consolidar la pau i «a través de l'únic instrument que serveix per superar el conflicte: la tolerància, el diàleg i la negociació. «No és l'hora de tancar cap porta, és l'hora de mantenir les portes obertes malgrat les diferències», subratllà.

El lehendakari indicà que a la reunió, que fou qualificada tant des de Moncloa com pel mateix Ibarretxe de «sincera» i «lleial» a pesar de les «diferències» existents, ambdós mandataris s'havien compromès a dialogar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris