cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Breus

• POLÍTICA

Piqué defensa legalitat de subvencions El ministre d'Indústria i portaveu del Govern, Josep Piqué, defensà ahir la legalitat de les subvencions concedides pel seu departament i el suport del Govern a la reactivació de l'empresa Ercros, que han estat qüestionades per l'oposició. En una compareixença davant la Comissió d'Indústria del Congrés, Piqué sostingué que la subvenció a una empresa de Miguel Pérez Villar, exconseller d'Economia de Castella i Lleó, complí els requisits legals i que les ajudes a la companyia Torcidos Ibéricos es concediren a l'empara d'un pla del Govern socialista. EPR.

Ribó demana a Pujol remodelar Govern El president d'Iniciativa per Catalunya (IC-V), Rafael Ribó, va afirmar ahir que si el president de la Generalitat «no impulsa les pròximes setmanes» una remodelació del seu Govern «Catalunya es trobarà amb un govern en precarietat fins a les pròximes eleccions». Ribó no va precisar quins consellers haurien de ser rellevats, encara que va ressaltar que el que realment necessita Catalunya és un govern que apliqui polítiques diferents a les realitzades fins ara, que ratlla de «conservadores i de dretes». El portaveu d'IC al Parlament, Jordi Guillot, va insistir en la necessitat que Pujol provoqui una crisi de govern per «resoldre els dèficits del seu Executiu». EPR.

• TRANSPORTS

15 dies de vaga a Aviaco El Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (SEPLA) va convocar una vaga a Aviaco durant quinze dies alterns a partir del pròxim dia 26 de gener. El motiu d'aquesta vaga, a la qual estan convocats 323 pilots, és l'exigència de l'ampliació de plantilla en almenys 43 noves incorporacions per poder complir amb el pla de vols previst. Les dates de la vaga són el pròxim 26 de gener, el 3, 9, 17, 23 i 24 de febrer i els dies 2, 4, 9, 10, 16, 17, 22, 24 i 26 de març. Durant aquests dies l'horari de vaga serà de 0 a 24 hores. El cap de la secció sindical de Sepla a Aviaco, Juan José Salvador, explicà en una conferència de premsa que el sindicat intentarà perjudicar tan poc com sigui possible els passatgers, i que per això ha esperat que haguessin passat les dates nadalenques i acabarà la vaga abans de Setmana Santa.

• JUSTÍCIA

Acostament de presos El 80 per cent dels bascs es mostra favorable a l'acostament de presos bascs, segons dades d'una enquesta elaborada pel Govern basc entre el 14 i el 15 de gener del 1999. L'enquesta, que es farà conèixer totalment al llarg del dia, indicà, així mateix, que el 78 per cent dels ciutadans bascs creu que l'acostament seria una mesura que podria ajudar a avançar en el procés de pau. EPR.

• PAÍS BASC

Cartes amenaçadores El Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme residents a Euskal Herria denuncià ahir, després de mantenir una reunió amb el president del Parlament autonòmic, Juan María Atutxa, que un dels seus integrants, el nom del qual van eludir pronunciar, va rebre cartes amenaçadores, encapçalades amb l'advertència «ho pagareu car», i en les quals se'l responsabilitza de l'«actual política d'aniquilament dels presos polítics bascs». L'encarregada de transmetre la denúncia ha estat María Dolores Díaz Bada, filla de l'ertzaina mort per ETA Carlos Díaz Arcocha que, després d'anunciar que una persona del col·lectiu va rebre una carta amenaçadora, ha indicat que no vol que es conegui la seva identitat. EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris