cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

Arenas, nou home fort del PP

El president Aznar remodela el Goven i confirma la caiguda en desgràcia d'Àlvarez-Cascos

Després de dos anys, vuit mesos i tretze dies en el poder, el president del Govern, José María Aznar, ha realitzat la seva primera remodelació de l'Executiu, superant així el rècord d'estabilitat de Felipe González. Javier Arenas serà candidat a la secretaria general del PP i la seva cartera en Treball i Afers Socials serà ocupada per l'actual secretari general d'Ocupació, Manuel Pimentel. Esperanza Aguirre deixa el Ministeri d'Educació i Cultura per presidir el Senat, en substitució de Juan Ignacio Barrero, que serà candidat a la presidència de la Junta d'Extremadura. Mariano Rajoy ocuparà la cartera d'Aguirre, i Àngel Acebes, fins ara coordinador general del partit, entrarà a prendre part del Govern com a ministre d'Administracions Públiques en substitució de Rajoy.

La confirmació d'aquests canvis en el Govern posa fi a les travesses que es feien des que, la passada setmana, Aznar afirmà que «al dia d'avui» no hi hauria canvis de Govern i «al dia de demà» creia que tampoc. Aquest «crec» desfermà les especulacions que creixeren quan el president anuncià en la presentació del programa del PP per a les eleccions municipals i autonòmiques que havia de prendre una decisió abans del Congrés del PP.

Aznar, que arribà passades les set del vespre a la seu estatal del PP, per presidir la Comissió Permanent del partit, posà fi amb aquests nomenaments a la incògnita sobre la substitució d'Àlvarez-Cascos al capdavant del PP. Àngel Acebes era el favorit en les apostes, encara que finalment Aznar ha optat per un home fort del Govern, Javier Arenas, com a cap visible dels populars.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris