nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
17°

Breus

• POLÍTICA

IU demana reunió urgent de Lizarra La portaveu d'IU al Congrés, Rosa Aguilar, va afirmar ahir en declaracions que el seu grup demanarà «la reunió urgent» de la Comissió Permanent del Pacte de Lizarra perquè «condemni expressament» la violència de carrer i les intimidacions que alguns càrrecs electes sofreixen al País basc. En aquest sentit va indicar que el Fòrum de Lizarra ha de servir per ampliar el diàleg a la resta de forces polítiques i continuar avançant en el procés de consecució de la pau. Així mateix, va demanar al Govern que no s'instal·li en l'immobilisme i que faci passos per aconseguir la pau. EPR.

• SINDICATS

Constituïda mesa de diàleg d'ETT Els sindicats reclamen una reforma de l'actual Llei de les empreses de treball temporal (ETT) del 1994 mentre que la patronal del sector considera suficient que se'n realitzi un estudi clarificador. Aquestes postures inicials són les que hauran d'apropar-se en el grup de treball constituït ahir a la seu del Ministeri. El secretari general d'Ocupació, Manuel Pimentel, manifestà que l'Administració complirà un paper arbitral en les negociacions i explicà que l'objectiu de la mesa és «millorar la percepció social i el conjunt normatiu d'aquestes empreses». EPR.

• ECONOMIA

Pujarà el preu de l'habitatge La bona situació econòmica a Espanya, amb l'augment de l'ocupació, la millora de la renda familiar i les bones condicions del mercat hipotecari són els principals impulsors de la compra d'habitatges al nostre país. La força de la demanda provocarà que el preu de l'habitatge nou i usat pugi entorn al 10 per cent el 1999, segons un informe sobre el Mercat Immobiliari presentat ahir pel director del Departament d'Estudis d'Argentaria. L'estudi considera que el nou IRPF beneficia els contribuents de rendes més modestes en millorar el tractament fiscal dels habitatges de tipus baix i mitjà en detriment de les d'alt nivell. Quant a l'oferta d'habitatge, l'informe destaca que la producció d'habitatges el 1998 fou la més alta de la dècada, ja que sortiren al mercat 420.000 cases noves. EPR.

• PAÍS BASC

Imaz advoca per aprofundir en l'acord El portaveu del Govern basc, Josu Jon Imaz, va advocar ahir per «aprofundir» en l'acord entre tots per consolidar el procés de pacificació a Euskadi i va afegir que institucions i partits no «poden defraudar» la societat basca. A més, va apostar per la humanització del conflicte per superar-lo i va dir que prefereix «la complexitat esperançadora» d'ara a la «tragèdia» de fa un any. En una entrevista concedida a Ràdio Euskadi, Imaz va destacar que en l'actualitat «la situació és incomparablement diferent» a la d'abans, «sense voler treure importància a cap violació de drets que es pugui produir». EPR.

• CATALUNYA

Díaz adverteix Pujol sobre debats El president del PP de Catalunya, Alberto Fernández Díaz, va recordar ahir al president de la Generalitat, Jordi Pujol, que els debats electorals es realitzen durant el període de campanya, en referència a la proposta que va fer a Pasqual Maragall de celebrar-ne un. A més, el dirigent popular va assegurar que ara és temps que presenti els seus plantejaments al Parlament de Catalunya «on precisament la seva presència no és el més destacable». EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris