cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

La fiscalia diu que Pinochet cometé delictes abans de ser cap d'Estat

Garzón assistí a la nova vista de la Cambra dels Lords contra l'exdictador

La fiscalia aprofità el seu primer dia a la nova audiència que se segueix contra el general Augusto Pinochet per assegurar que no compta amb immunitat com a cap d'Estat perquè cometé delictes abans d'ocupar aquest càrrec i perquè hi hagué una conspiració anterior que conduí al cop d'Estat durant el qual es planejà assassinar i eliminar tots els grups contraris al seu pensament.

En aquest primer dia hi hagué una altra novetat, com és la presència del jutge Baltasar Garzón, que arribà a la Cambra dels Lords en el mateix vehicle que el fiscal Alun Jones.

El jutge espanyol, que vestia abric beix, vestit gris, camisa rosa i corbata blau cel, se sentí després del fiscal i anava continuant les seves intervencions a través d'una traductora que li explicava el desenvolupament dels esdeveniments.

Garzón pogué escoltar com Alun Jones explicà que entre el cop militar el setembre del 1983 i juny de 1974 Pinochet no fou cap d'Estat sinó cap de Govern, per la qual cosa en aquesta època no tindria immunitat.

A més, va remarcar l'existència d'una conspiració per fer el cop d'Estat, conspiració que incloïa assassinar, torturar i segrestar i que va ser planejada amb anterioritat a ser cap d'Estat i per tant, fou un delicte.

El fiscal digué que «aquest és un cas criminal, personal i individual. Un Estat no comet crims», sinó que els crims foren comesos per Pinochet perquè no és funció d'un cap d'Estat l'extermini, subratllà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris