cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

El Govern justifica la càrrega policíaca contra «un grup reduït de radicals»

L'oposició denuncià ahir, unànime, l'actuació de la Policia Nacional en el campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, quan els agents carregaren contra un grup d'estudiants que es manifestaven en contra de la visita del president del Govern espanyol, José María Aznar. El portaveu de l'Executiu, Josep Piqué, en canvi, intentà justificar la resposta policíaca contra el que definí d'«actitud agressiva» d'un «reduït grup de radicals».

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Piqué lamentà tant les conseqüències de l'actuació policíaca, que deixà 19 ferits i cins agents lesionats, com les circumstàncies en què es produí. Segons digué, la primera avaluació dels fets porta el Govern a afirmar que la resposta de les forces de l'ordre no desentonà amb el que havia passat.

A més, explicà que el ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja, compareixerà dilluns que ve en el Congrés per explicar què va ocórrer i analitzar «quines coses s'haurien pogut fer d'una manera diferent, si és el cas» amb la finalitat de prendre mesures per «procurar que fets similiars no es tornin a repetir».

Però l'oposició no es conformarà amb les explicacions de Mayor. IU demanà també la compareixença de la ministra d'Educació i Cultura, Esperanza Aguirre, i fins i tot està estudiant demanar la d'Aznar. A més, PSOE i iniciativa per Catalunya han demanat la dimissió de la delegada del Govern a Catalunya, Julia García-Valdecasas.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris