algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Breus

• POLÍTICA

Barrero deixa la presidència del Senat El president del Senat, Juan Ignacio Barrero, renunciarà el càrrec en els propers dies per presentar-se com a candidat del Partit Popular a la presidència de la Junta d'Extremadura, confirmaren ahir fonts de la direcció del PP. El Comitè electoral regional del PP d'Extremadura es reuní amb caràcter extraordinari per proposar la designació de Barrero com a oponent del socialista Juan Carlos Rodríguez Ibarra.EFE.

Fer feina per construir la pau El rei Joan Carles encoratjà ahir el lehendakari, Juan José Ibarretxe, a fer feina per «tractar de construir» el procés de pau, en el marc de l'audiència que ha realitzat el monarca espanyol després del nomenament del nou president autonòmic el passat dia 2 de gener. Segons fonts de la Lehendakaritza, l'encontre tingué lloc a la residència dels reis, el palau de la Zarzuela, on Ibarretxe i el monarca varen mantenir una xerrada sobre els projectes del nou lehendakari i la situació política que viu el País Basc. En el transcurs de l'entrevista, que començà poc després de les onze del matí, Ibarretxe exposà al rei Joan Carles la seva visió del moment que viu la societat basca i tant els seus desigs com els del Govern basc de treballar «fermament» en favor de la construcció de la pau a Euskadi. EPR.

• CATALUNYA

Proposició de Ribó El president d'Iniciativa per Catalunya-Verds (IC-V), Rafael Ribó, es reuní ahir amb el president de la Generalitat, Jordi Pujol, per presentar-li la seva proposta sobre com hauria de ser el model de finançament per a Catalunya. Segons Ribó, els ingressos i els deutes haurien de ser un tema de consens entre les diferents forces parlamentàries i s'haurien d'analitzar de manera conjunta. IC-V va ser l'única força política que el 1986 no va acceptar la manera actual de finançament, en què ingressos, despeses i deutes són tres temes que s'analitzen separadament. La proposta d'Iniciativa preveu augmentar els recursos financers, no solament per a les CA, sinó també per als municipis.EPR.

El suport de CiU El president del Grup Català (CiU) al Congrés, Joaquim Molins, afirmà ahir que si José María Aznar manté la seva voluntat d'esgotar la legislatura espanyola comptarà amb el «suport» de CiU, però va deixar clar al president del Govern que això no suposa «un xec en blanc». «El Govern tindrà el nostre suport mentre governi en la línia pactada», insistí Molins, que va expressar a més la voluntat de CiU de donar suport els Pressuposts Generals de l'Estat per a l'any 2000, «si el Govern els elabora». El dirigent va precisar que el suport als pressupost serà resultat de la «negociació i acord previ». EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris