algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Jarrai diu a PNB, EA i IU-EB que «no perdonarien» que deixassin Lizarra

Mayor no s'«estranya» perquè ETA no ha variat els seus objectius

Jarrai no està disposada a veure com l'acord de Lizarra es desintegra ni a renunciar a la lluita de carrer. Després de la sortida d'IU-EB navarresa d'aquest fòrum i la contínua reacció de condemna del rebrot de la violència exigida pel Govern de Juan José Ibarretxe a Euskal Herritarrok per arribar a un acord estable, el col·lectiu radical subratllà ahir que «no perdonaria mai» que PNB, EA i IU-EB «es tirin enrere de l'acord de Lizarra» i destacà que «els darrers actes de sabotatge i els instruments de violència que ha utilitzat Euskal Herria mai no han estat un obstacle per aconseguir la pau».

Per boca del seu portaveu, David Plá, Jarrai assegurà que «els únics obstacles antidemocràtics per solucionar el problema d'aquest poble són els interessos imperialistes de l'Estat espanyol», que «no vol aconseguir la pau», ja que «està realitzant intents salvatges per distorsionar el procés emprès després de l'acord de Lizarra».

La reacció de l'Executiu de José María Aznar a aquest comunicat vingué del ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja, que subratllà que aquestes declaracions no són «estranyes», ja que confirmen «el que vol Jarrai i el que vol el món d'ETA». El titular d'Interior assegurà que l'organització armada no ha declarat la treva «perquè n'hagi canviat les seves condicions ètiques i morals contra la violència» ni perquè cregui «que s'ha d'establir un procés de pacificació».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris