algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

La desocupació baixa 290.000 persones el 98 i els aturats són 1'7 milions

El ministre Javier Arenas qualifica l'any passat d'«excel·lent» i «històric»

L'any 1998 fou «excel·lent» i «històric» per a l'ocupació, segons el mateix ministre de Treball i Assumptes Socials, Javier Arenas, qui afirmà que, de contiuar així, en cinc anys la taxa d'atur a Espanya se situarà en nivells propers a la mitjana de l'UE. El nombre de desocupats registrats a les oficines de l'INEM es reduí en 289.967 persones, la qual cosa duplica la reducció de l'atur aconseguida el 1997. Així, el nombre total d'aturats a l'acabament de l'any passat fou de 1.785.692 i la taxa d'atur sobre la població activa se situà en el 10'91 per cent, segons les dades facilitades ahir pel Ministeri de Treball i Assumptes Socials.

Javier Arenas es felicità per la bona evolució de l'atur en el 98, però va advertir que no es poden adoptar «actituds triomfalistes, ja que encara queda molt per fer i problemes per resoldre en el nostre mercat de feina». No obstant això, el ministre insistí que es tracta del cinquè any consecutiu en el qual es registra una reducció d'atur, que en el 98 descendí un 13'9 per cent.

Aquestes xifres es conegueren juntament amb el descens del nombre d'aturats en el mes de desembre en 18.826 persones, un 1'04 per cent menys que en el mes de novembre. Les xifres d'atur registrat a l'INEM l'any passat representen, en termes percentuals, el major descens des de la creació d'aquest organisme, i en xifres absolutes, la disminució més pronunciada de la dècada dels noranta. Aquesta caiguda del nombre de desocupats només ha estat superada el 1989.

El ministre recordà que el mercat de treball continua «segmentat negativament» respecte de la dona, ja que una vegada més, el 1998 la reducció de l'atur ha estat major entre els homes que entre les dones, la taxa de les quals duplica la dels barons. L'atur masculí registrà un descens del 18'4 per cent, en tant que el femení baixà un 10'2 per cent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris