algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Aznar adverteix que el consentiment de la violència perjudica els presos

Recorda a ETA que després de cinc mesos de treva encara no tenen interlocutor

El president del Govern, José María Aznar, advertí ahir els presos d'ETA, a través d'un missatge llançat a HB, que el consentiment o el suport a la violència del carrer pot «perjudicar» les seves expectatives de futur. En la primera vegada en què el cap de l'Executiu es dirigí directament i pública a la banda terrorista i als seus reclusos, el cap de l'Executiu recordà a ETA que després de quasi cinc mesos de treva encara no ha nomenat cap interlocutor per parlar amb el Govern.

Aznar, que comparegué en roda de premsa conjunta amb el primer ministre grec, Costas Simitis, assenyalà que des que inicià el seu compromís de liderar el procés de pau arran de la treva d'ETA el passat 16 de setembre l'únic que ha cercat ha estat la pau, «només la pau i res més que la pau». En canvi, el cap de l'Executiu indicà que la seva impressió era que «les altres parts» havien entès aquest procés com «un pretext o simplement com un canvi d'estratègia per a altres objectius». Segons ell, resulta doncs «incompatible» dir que es vol la pau, i llavors no només no condemnar la violència, sinó també comprendre-la i animar-la.

«Sembla bastant impossible conciliar ambdues posicions», assenyalà en al·lusió als dirigents d'Euskal Herritarrok, que es negaren, com el portaveu d'HB Arnaldo Otegi, a condemnar els episodis de violència de carrer viscuts en els darrers dies en el País basc. «Tot aquell que no només practica la violència, sinó que l'anima o la incita està dificultant les possibilitats de pau i està lluitant activament contra la pau o tolerant passivament que es lluiti per la pau», sentencià.

Aznar, a aquest respecte, recordà totes les passes fetes per l'Executiu després de la declaració de treva (entrevista amb líders polítics, autorització de contactes amb ETA o el seu entorn, trasllat de presos a la Península...) i emplaçà directament la banda terrorista a nomenar interlocutors per parlar amb el Govern. «Ara per ara després de dir que es vol negociar, ETA no ha designat cap interlocutor. «Estam parlant de molts mesos», conclogué.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris