algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
18°

Aznar adverteix de les coaccions etarres i diu que no hi ha cap violència admissible

Anguita assegura que IU deixarà el Pacte de Lizarra si HB no condemna la violència

El president del Govern, José María Aznar, llançà ahir una seriosa advertència contra les coaccions etarres dirigides a empresaris i ciutadans bascs i navarresos, i assegurà en clara referència al líder del PNB, Xabier Arzalluz, que no hi ha cap grau de violència admissible. A més recordà que totes les forces de seguretat, inclosa l'Ertzaintza, que no anomenà, han de vetlar per la pau.

Aznar tampoc no esmentà expressament Arzalluz, però la seva reiteració que no hi ha «cap grau de violència admissible», era una clara resposta al líder del PNB que dissabte assegurà, després de participar en la manifestació en favor del trasllat de presos etarres, que la violència al carrer, encara que deplorable, és un «infantilisme».

«Quan parlam del dret que tots els ciutadans tenen que siguin protegits els seus drets i llibertats, no ens referirem només al dret a la vida, sent aquest fonamental, sinó a qualsevol manera de coacció que impedeixi a qualsevol espanyol, en qualsevol costat de l'Estat, ser lliure». «No hi ha cap grau de violència, absolutament cap, que sigui admissible», afirmà, en el discurs que pronuncià en els actes del 175 aniversari de la creació de la Policia.

De la seva banda, el coordinador general d'IU, Julio Anguita, afirmà que la seva formació política abandonarà el Pacte de Lizarra, que firmà amb PNB, EA i IU-EB, si es manté l'actual rumb, marcat per la internacionalització del conflicte, la formació d'una nova estructura política i la no condemna de la violència per part d'HB. Anguita va voler deixar clar que IU-EB sempre s'ha mostrat en contra del «terrorisme al carrer» i recordà que «tota apel·lació a la violència, pensada per obtenir uns fins, promou l'odi». Fins i tot aconsellà «als que es diuen patriotes d'Euskadi» que la independència d'aquesta haurà de trobar, si no la comprensió, sí el distanciament de la resta de la població espanyola.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris